Begeleiding en Ondersteuning Fertiliteitstraject

Ik ben Cheraldine en net als jij heb ik ervaring met het vruchtbaarheidstraject. 


Toen wij eenmaal in het fertiliteitstraject stapten, had ik hoop en vertrouwen, maar dit bleek in rap tempo af te wisselen met onzekerheid, verdriet, boosheid, falen, frustratie en een gevoel van eenzaamheid.

Misschien herken je dit wel. Een rollercoaster aan emoties die dagelijks je gemoedstoestand beïnvloeden. Na de zoveelste teleurstelling vond ik het lastig om bij familie of vriendinnen aan te kloppen, ik voelde schaamte en had toentertijd graag contact gehad met een ervaringsdeskundige die mijn emoties begreep en mij wegwijs kon maken en rust kon bieden.

Ja, ik heb ook de nodige hulp gezocht. Een fertiliteitsmassage, accupunctuur, een voedingsdeskundige, noem het maar op. En dat was nodig en hartstikke fijn. Maar alles stond in het teken van oplossingen zoeken in plaats van mijn hoofd, hart en lichaam laten ontspannen. Mijn lichaam rust gunnen, een pauze en niets moeten, maar voelen en alleen maar zijn.


‘Rust kan je redden’ zei mijn moeder altijd. En die rust heb je zo ontzettend nodig.

Wat gaat er allemaal door je heen, wat voel je? Misschien voel je liever niet, want voelen doet soms zo’n pijn. Ben je lief voor jezelf? Misschien ben je wel boos op je lichaam, omdat het niet doet waar jij zo naar verlangt. Gun je jezelf voldoende tijd om te ontspannen? Je gaat liever maar door, want de tijd tikt en tikt.. En dit, lieve jij, is zo belangrijk wanneer je in een fertiliteitstraject zit, blijven voelen en blijven verbinden met je hart in plaats van vanuit je hoofd door blijven gaan.  Het is met vlagen pittig, zwaar en je vraagt veel van jezelf en van je lijf. Ontspanning, zelfliefde en voelen wat je nodig hebt, houd je op de been. Goed zorgen voor jezelf is vooral in moeilijke tijden zo ontzettend belangrijk. Ontladen en opladen, zodat je weer verder kan en energie hebt om jouw traject en alles wat daarbij komt kijken, te vervolgen. 


Ik kan me voorstellen dat wanneer jouw traject is afgerond, je nog steeds last kan hebben van de impact van het vruchtbaarheidstraject. Het is niet niks. Hormonen in je lijf, altijd de stress voor een zwangerschapstest in plaats van het verrassende effect, de (onverwerkte) emoties. We gaan zoek naar de verbinding met je hart. Uit je hoofd weer voelen in je lijf. Het is zo helend om je verhaal te delen in combinatie met ontspanning. 


Daarom doe ik nu wat ik doe, ondersteunen, lieve jij.

Door het luisteren naar jouw verhaal, verbinden met massage en reiki. Liefdevolle aandacht voor hoofd, lichaam en hart. Wanneer en zo lang jij mij nodig hebt.


Alles wat er is, er laten zijn. Even niets meer moeten, maar voelen.

Je mag weer leunen op jezelf en op mij, met liefde 

Begeleiding en Ondersteuning Fertiliteitstraject

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Volg mij op Instagram: