Begeleiding en Ondersteuning Fertiliteitstraject

Ademwerk en Fertiliteit (zacht verbonden ademhaling)

Ca. 120 minuten 


Zacht verbonden ademhaling zetten we in als een therapeutische reiniging van vastzittende emoties en patronen in lichaam en geest.

Tijdens een fertiliteitstraject komen er in een rap tempo verschillende emoties, teleurstellingen, angsten en onzekerheden voorbij.

De tijd hiervoor nemen en deze verwerken of er bij stil te staan, hebben we niet of nemen we niet.

Het traject neemt ons bij de hand en bepaalt het ritme van ons dagelijks leven.

Dit is niet erg, maar vaak vergeten we hierin onszelf. 

(Onverwerkte) emoties, angsten en trauma (groot of klein) worden in ons lichaam opgeslagen en langzaam raken we uit verbinding met ons lichaam.

We ervaren boosheid, frustratie omdat ons lichaam niet doet wat wij ervan verlangen; een kindje.

Om juist ruimte te geven aan die emoties, door de verbonden ademhaling,  en alles wat naar boven komt aan te kijken een doorheen te ademen, herstellen we de verbinding.

Het brengt je in contact met emoties en gevoelens, vooral als ze onverwerkt of onderdrukt zijn, waardoor je ze kunt verwerken en loslaten.


Intake


Ruimte voor jouw verhaal. Ik luister.

We doen een korte meditatie/visualisatie om je meer in verbinding te brengen met je lichaam. Samen onderzoeken we wat de ademsessie voor jou mag betekenen en zetten dit om in een krachtige intentie. Deze neem je mee tijdens jouw ademreis.

Zacht Verbonden Ademhaling


Ja gaat bewust verbonden ademhaling tussen de 30 en 40 minuten, diep naar je onderbuik. Alles wat je tegenkomt, mag er zijn. Ik maak (bij goedkeuring) gebruik van aanraking en herhaal je intentie. Je bent veilig bij mij en ik begeleid je tijdens jouw ademreis.

Integratie


Deze fase is net zo belangrijk als de verbonden ademhaling en duurt ongeveer 30 minuten. Hier krijg je de ruimte om na te voelen wat er in beweging is gebracht. Voel wat het voor je heeft gedaan, ontspan je lichaam en blijf in verbinding.

We praten kort nog even na.

Per Sessie 

€180

betalen in termijnen mogelijk

Wachtweken

Tijdens de wachtweken doen we geen zacht verbonden ademhaling.SUPPORT PROGRAM Ondersteuning en begeleiding per cyclus 


Inbegrepen:


  • Intake via zoom (30 minuten)
  • Ademsessie (2,5 uur) - Hierin leggen we de nadruk op ‘vertrouwen in je lichaam’ Verder kijken we naar eventuele obstakels rondom jouw zwangerschapswens. We gebruiken hier de ‘zacht verbonden ademhaling’
  • Mind, massage en reiki (2 uur) - Ontspanning. Dit is naast het ‘doen’ in een traject zo belangrijk voor lichaam en geest. Zak in diepe ontspanning, voel wat jouw lijf nodig heeft en maak tijd voor rust en ruimte in je hoofd.
  • Tussentijds hebben we contact via app, telefoon of mail. Ik ben er wanneer jij mij nodig hebt. Of dit nu is na een terugplaatsing, in de wachtweken of gewoon omdat je behoefte hebt aan een luisterend oor.
  • Gedurende het traject zullen we ook meer tijd besteden aan jouw ademhalingspatroon. Hoe is jouw ademhaling, hoe adem jij in rust? Mochten we hier iets in kunnen verbeteren, zal ik gerichte ademhalingsoefeningen geven en samen met je doen.


** Extra optie is een live of zoom meeting met jouw partner erbij. Sta samen stil wat het fertiliteitstraject met jullie doet.


Wanneer je in een fertiliteitstraject zit of gaat starten, kan het zijn dat je het van tijd tot tijd zwaar hebt. Emoties wisselen zich in rap tempo af.

Van vertrouwen naar onzekerheid of van hoop naar verdriet. Dan is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Te vertellen wat er in je om gaat en dat is soms fijner met iemand die wat verder bij je vandaan staat en herkent wat je meemaakt. Ik kan jou (en je partner) ondersteunen waar nodig en wat extra liefdevolle aandacht geven. Weer verbinden met je hart. Vertrouwen te krijgen in jezelf en in je lichaam. Pure ontspanning ervaren in je hoofd en lichaam.

Zo belangrijk wanneer je jouw grootste wens in vervulling wil laten gaan. 


€444

betalen in termijnen mogelijk

1 OP 1 SESSIE Mind, Massage & Reiki

120 minuten 


We starten deze sessie altijd met een ademhalingsoefening en meditatie (bodyscan om te verbinden met je lichaam). Eerst even landen en voelen hoe het op dit moment met je gaat, voordat we aandacht geven aan wat er bij je speelt. Na de ademhalingsoefening luister ik naar wat jij met mij wilt delen. Hoe gaat het met je, misschien loop je ergens tegenaan en mag ik je daarbij ondersteunen. Alles mag er zijn, niets moet en alles is goed.

Misschien ben je net gestart met een vruchtbaarheidstraject of ben je al een tijd bezig. Het traject kan soms zo pittig zijn, daar weet ik alles van. Van het moment dat je hormonen gaat prikken, de echo's en metingen en die oh zo nare wachtweken na bijvoorbeeld een IUI behandeling of terugplaatsing.

Tijdens alle sessies geef ik je een ontspanningsmassage met afsluitend reiki. Belangrijk om te vermelden, de massages die ik geef zijn zacht. Het gaat om het ervaren van ontspanning en niet om het harde masseren. Alles is erop gebasserd om jouw lichaam en geest rustig te laten worden. Dit is namelijk zo belangrijk en helpend tijdens een fertiliteitstraject waar je veel van je lichaam en geest vraagt.

Per Sessie 

€150

betalen in termijnen mogelijk

CIRKELS 

Ademcirkel


Diepe heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel (ziel) niveau


De Nieuwe Lente

Heemstede

19.45 - ca. 22.00 uur

Vrouwencirkel


Een avond met vrouwen die ook in een fertiliteitstraject zitten. Delen, ervaringen uitwisselen en aandacht voor jouw verhaal en emoties


De Nieuwe Lente

Heemstede

20.00 - ca. 22.00 uurInner Calm Ademsessie

75 minuten 


In deze 1 op 1 sessie, gaan we kijken naar jouw adempatroon.

Misschien heb je het gevoel dat je altijd een snelle ademhaling hebt. Adem je vaak hoog in je borst. Heb je veel spanning en stress en heb je een gejaagd gevoel.


Tijd om hier iets aan te doen!


Een gebalanceerd adempatroon helpt je in een fertiliteitstraject of wanneer het langer duurt om zwanger te worden. Wanneer het langer duurt, kan je last hebben van stress.

Dit is niet erg mits je er last van hebt en dit onvoldoende afwisselt met ontspanning en rust.

Een verstoord adempatroon (continue stress en spanning, een gevoel van ‘haast’ hebben, versnelde hartslag en ademhaling in rust etc.) is niet helpend wanneer je in een traject zit of graag zwanger wil worden.

In deze sessie gaan we hiermee aan de slag.


We brengen jouw adempatroon in kaart

Gaan aan de slag met ademhalingsoefeningen

Krijgt tips voor een beter adempatroon

Kan zelf thuis hiermee aan de slag


Een verstoord adempatroon is niet van de één op andere dag verdwenen. Daardoor is het raadzaam om meerdere sessies in te plannen.

€90

betalen in termijnen mogelijk

Begeleiding en Ondersteuning Fertiliteitstraject

Studio Calm Fertility

Raadhuisstraat 56a (De Nieuwe Lente)

info@studiocalmfertility.nl

06-54266990

Volg mij op Instagram:

Aangesloten bij